Eerste bezoek.. - Reisverslag uit Edinburgh, Verenigd Koninkrijk van Bram Nijhof - WaarBenJij.nu Eerste bezoek.. - Reisverslag uit Edinburgh, Verenigd Koninkrijk van Bram Nijhof - WaarBenJij.nu

Eerste bezoek..

Door: Bram

Blijf op de hoogte en volg Bram

31 Oktober 2007 | Verenigd Koninkrijk, Edinburgh

Eerst wil ik iedereen bedanken voor de leuke reacties, zowel op deze blog, als via de mail. Sorry als ik niet altijd even vlot reageer, ik verlies soms een beetje het overzicht;-).

Na ruim anderhalve maand, mocht ik dan al gelijk het eerste bezoek vanuit Nederland ontvangen en niet zomaar de eerste de beste: Anne AKA Annski kwam 6 dagen langs, van woensdagavond tot dinsdagmiddag. Ik haalde haar woensdagavond om 10 uur op bij het vliegveld en voor toekomstige bezoekers heb ik al goed nieuws: Edinburgh Airport is vrij klein, dus je hebt zo je koffer en in 3 kwartier ben je met de bus op 10 min. lopen van mijn kamer.

Zoals gezegd kwam Anne vrij laat aan op woensdag dus had het weinig zin om nog wat te gaan ondernemen. Ze had trouwens precies de juiste week uitgezocht om me op te komen zoeken, want voor 2 van mijn vakken was het namelijk Reading Week, wat inhoudt dat je gewoon geen onderwijs hebt voor die vakken, dus ik had alle tijd om haar de stad te laten zien.

Donderdag hebben we het al wat fanatieker aangepakt en zijn we 's middags naar de top van Arthur's Seat gewandeld. Heb het al met meerdere mensen erover gehad, maar even voor de duidelijkheid, dat is dus een uitgestorven vulkaan, midden in de stad, met nog een andere grote heuvel/berg (de Salisbury Crags) ernaast en samen vormen ze het zgn. Holyrood Park. Ik was er al vaker geweest als ik ging rennen, maar het blijft super om te zien, iedere keer dat je er komt, vanaf de top heb je een geweldig uitzicht over de hele stad. Anne had een fototoestel meegenomen waar we aardig wat mooie kiekjes mee hebben geschoten die ook van betere kwaliteit zijn dan de foto's van mijn telefoon.

Donderdagavond zijn we meegegaan met een "spook" rondleiding door Old Town, het middeleeuwse gedeelte van de stad. Onze gids was de overleden geest van Adam Lyal, een ter dood veroordeelde misdadiger uit de 19e eeuw dus zijn rondleiding ging natuurlijk over de duistere verhalen van Edinburgh: Van heksenvervolgingen en de pest tot de beruchte Burke and Hare. Zj waren twee ondernemende jongemannen die mensen die niet gemist zouden worden, vermoordden en vervolgens de lichamen verkochten aan een dokter in de stad. Illegale lichaamshandel was erg winstgevend in die tijd, want alleen de lijken van geexecuteerdee misdadigers mochten gebruikt worden, terwijl de medische wetenschap juist zo aan het groeien was. Dit klinkt allemaal heel luguber, maar alles werd met de nodige portie droge Britse humor gebracht, mede dankzij de Mad Monk, de assistent van Mr. Adam Lyal(zie foto's).

Vrijdag zijn we nog eens met daglicht Old Town gaan bekijken en zijn we de Royal Mile afgelopen, van Edinburgh Castle tot aan Holyrood Palace, het verblijf van de Queen in Schotland en 's avonds hebben we heel lekker uit gegeten bij een kleine Italiaan, hier vlakbij mijn kamer.

Zaterdag zijn we New Town ingegaan. Eerst een beetje door de Princess Street Gardens geslenterd, heel mooi park dat aan de voet van het kasteel ligt, zeker nu met alle herfstkleuren ligt het er supermooi bij! Toen hebben we Princess Street en nabijliggende straatjes verkend omdat Annski ook nog wat leuke souvenirs voor het thuisfront wou meenemen natuurlijk. We zijn ook nog even Jenners ingeweest, groot warenhuis met een erg leuke speelgoedafdeling zoals de foto's zullen uitwijzen:-D.

Zondag beetje een luierdagje gehad, alhoewel we wel nog met Stephan & Andrew beetje gevoetbald hebben in het park. We moeten het toegeven: Anne heeft talent voor voetballen:D! Zondagavond naar de bioscoop gegaan, Atonement--> goede film!

Maandag had ik dan wel 's ochtends een onderwijsgroep en een college, maar dat waren maar 2 uurtjes in totaal dus daarna konden we samen nog opnieuw New Town in om laatste dingetjes te kopen en een kijkje nemen op Calton Hill, nog zo'n uitgestorven vulkaan, maar iets minder hoog, met ook nog wat bouwwerken op de top zoals National Monument, beter bekend als "The Shame of Scotland". Edinburgh heeft als bijnaam Athene van het Noorden en om dat kracht bij te zetten wouden ze het Parthenon van Athene nabouwen op Calton Hill. Enige probleem was dat het geld al snel op was, dus bleven ze zitten met een groot stuk steen en een stuk of 10 pilaren.

En toen zat dinsdag het bezoekje van Anne er alweer op! De week lijkt echt voorbij te zijn gevlogen en we hebben ons echt super vermaakt! Het was dan ook behoorlijk klote om haar weer naar Nederland te zien vertrekken. Maar over anderhalve maand ben ik weer 3 weekjes in het Limburgse land, dus dan kan ik haar en iedereen weer terug zien! Voor ik het weet is het weer december, want in de tussentijd is er nog genoeg te doen. Morgenavond ga ik voor de 2e keer naar de zgn. Water of Life Society, een mooie schuilnaam voor de whiskeyproeversclub:-), waar ik sinds kort lid van ben. Komend weekend ga ik Pim, een studiegenoot en Moot Court teammaat van Maastricht opzoeken in Aberdeen, dat is zo'n 150 km ten noorden van Edinburgh. Volgende week komt mijn moeder op bezoek en over 2 weken Kenny en Robert, dus ik word nog een volleerd Edinburgh gids:-D. Ow ja, voor ik het vergeet ik heb ook nog wat dingen die ik voor de uni moet doen, maar dat komt allemaal goed;-).

Bram.

• 31 Oktober 2007 - 13:29

Chantal:

Ola Brem!!
    Dat klinkt allemaal erg goed!! :D
    Krijg ik ook zo'n tour? haha! *grijns*

Tschuss aus Sjummert! :D
    Chantal

• 31 Oktober 2007 - 13:46

Jan:

Wham wat een sjoene foto's !!!!!

• 06 November 2007 - 19:33

Frits & Lineke:

Hoi Bram,
    Leuk verhaal weer,allemaal uitstapjes... en euh...studeren...? dat komt later....
    Ann lijkt ons een aardige vriendin.

Groeten uit het druilerige Groene Hart,
    Frits & Lineke.

p.s. al een kilt gekocht?