Eindelijk een vakkenpakket...
Door: Bram
Blijf op de hoogte en volg Bram
19 September 2007 | Verenigd Koninkrijk, Edinburgh
Vanochtend heb ik éindelijk na heel veel geregel en heen-en-weer mailen een vakkenlijst kunnen samenstellen. Toen ik mijn eerste introductie op de rechtenfaculteit had vorige week, bleek namelijk dat 2 van de 3 vakken die ik van tevoren had gekozen, niet worden gegeven dit jaar vanwege een sabaticcal van de professor die die vakken geeft. Om de dingen nog een beetje erger te maken zaten bijna alle 3e/4e jaars vakken vol, aangezien Schotse studenten prioriteit hebben en Maastricht niet had laten weten dat ik een Master student ben. Na heel wat mailtjes met mijn zgn. Director of Studies(soort van mentor) en verschillende professoren heb ik dan toch 3 vakken waar Edinburgh, Maastricht en niet in de laatste plaats ik zelf tevreden mee zijn.
Universiteit Maastricht heeft wat mij betreft echt afgedaan door de verschrikkelijk slechte organisatie van mijn master. Het is echt ondanks en niet dankzij de UM dat ik deze vakken ga volgen. Ik ben ook gewoon verkeerd geinformeerd toen ik de keuze voor Edinburgh maakte want toen werd ons beloofd dat we heel eenvoudig master-vakken konden volgen. Uiteindelijk is alles toch nog in orde gekomen, maar het heeft heel wat onnodige moeite gekost.
Maar goed, er gebeuren ook nog genoeg leuke dingen hier in het Schotse hoor:-). Ik kan het erg goed vinden met alle flatmates, de Duitser Stefan(niet te verwarren met Steve) is een fanatieke voetbalfan(dus Tom als je langs komt heb je genoeg gespreksstof) en we zijn de Japanner Shuinskè (ofzoiets) ook tot het voetbal aan het bekeren. Andrew, de Schot is ook erg sympathiek, maar die studeert geneeskunde, dus die is al net zo druk als Annemiek is in Maastricht;-). Ik heb met Stefan Schotland-Frankrijk gekeken in de Frankenstein pub en toen ze wonnen met 1-0 was het een waar gekkenhuis, heel fanatiek, daar kunnen wij zeikende Nederlanders nog wat van leren:-D. Stefan en ik overwogen nog om bij de voetbalvereniging van de uni te gaan, maar dat kostte 200 pond en vereiste een vrij professionele, fanatieke instelling, die bij ons natuurlijk ontbrak. Maar er zijn ook teams van de verschillende faculteiten die onderling wedstrijdjes organiseren, dus we doen dat waarschijnlijk, is het wat minder competitief.
Vrijdagavond hadden we een soort van welkomstborrel voor alle ERASMUS studenten met een aantal professoren en wat Schotse studenten die het afgelopen jaar in het buitenland hebben gezeten. Na die borrel ben ik met de andere jongen uit Maastricht, Joris echte fish & chips gaan eten(vettige shit!) en toen zijn we met een deel van de groep bij een studente thuis verder gegaan met drink...uhm bijkletsen. Uiteindelijk uitgeweest in één van de clubs the Hive, waar ze toch voornamelijk poprock draaiden. Zal even wennen zijn om geen house of iets wat daar op lijkt te horen, maar ik zal vast wel wat van mijn gading vinden in de komende weken. Maar niettemin heb ik me erg vermaakt vrijdag.
Zaterdag heb ik de toerist uitgehangen en ben naar het kasteel geweest, wat erg interessant was. Een rondleiding van een authentieke roodharige Schotse gids met net zo'n flauwe grapjes als de mijne in de grotten:-D.
Maandag heb ik een potje golf met Andrew en Stefan gespeeld in het park waar ik het al in mijn eerste bericht over had. 178 slagen op 34 holes, een klein beetje boven het gemiddelde aantal slagen:-D. Gister mijn eerste tutorial gehad, maar dat bleek voornamelijk een introductie en vanmorgen mijn eerste echte college, die overigens erg kort zijn--> 50 minuten en je staat weer buiten!!!! Morgenmiddag nog een tutorial en mijn onderwijs voor deze week zit er alweer op, dus qua contacturen is er heel weinig verschil met Maastricht.
Maar goed, mijn bericht wordt ondertussen wel erg lang, dus ik zal maar eens ophouden.Ik stuur iedereen nog wel even een mailtje met mijn adres en Schotse mobiele nummer, ik zet het liever niet hier online. Mocht ik je nou niet hebben gemaild dan ben ik je of vergeten of ik mag je gewoon niet;-). Laat me dan maar wat horen en dan stuur ik het alsnog.
Groeten vanuit het op het moment nog droge Schotland,
Bram, the Scottish Dutchman.
19 September 2007 - 14:11
Jan :
Heee wat leuk Bram die verhalen en foto's vh golfen !!! Het studieprogram is dan toch nog een beetje gelukt begrijp ik... Het mailtje met je adres enzo is ook goed aangekomen en ik zal het in beperkte kring nog verder sturen ( oom Frits , tante Ineke etc. ) Kijk regelmatig of je online bent maar dat valt tegen .... Heel veel plezier .. en goed studeren ! kuzz Papa -
19 September 2007 - 14:29
Ger En Lijn:
Leuk verhaal Brems, fijn dat je vakkenpakket eindelijk ok is. Je wordt een echte golver zo te horen, handicap 100,maar wel leuk.Lijn is snippie verkouden en kijkt nu heel waterig. Voorlopig geen area's uit haar mond. groetjes gerrie en lijn -
19 September 2007 - 14:54
Chantal:
Hi Brem!!
Coole foto's! Volgens mij begin jij aardig al te acclimatiseren als ik de hoeveelheid woorden tel waarin 'drinken' voorkomt! ;) Fijn om te horen dat gelukkig alles een beetje begint te lopen met school, etc! Bedankt voor je mailtje met de adresgegevens! :D:D
x.
Chantal
p.s: Ook de groetjes van Bertus en Jolaant! :D -
19 September 2007 - 17:29
Hilda En Renée,:
Hoi,die Bram,
We hebben genoten van je fotoreportage. Wat een mooi land is Schotland toch. Zo te zien en te horen voel jij je er al aardig thuis. Nu nog een Schotse kilt hé? Ik heb nog zo juist met Gerrie gebeld. Alles was er oké. Hier trouwens ook alleen Renée en Anique zijn druk doende met hun stage en studie. We hopen dat jij in de nopjes bent met je vakkenpakket en dat je studie ook voorspoedig mag verlopen. Verder wens ik je vandaag nog een leuke avond toe met veel groetjes van ons allen uit het natte en koude Nederland vooral ook van opa en oma. Tot de volgende keer en een dikke hug van
Renée, Anique, oma, opa en Hilda. -
19 September 2007 - 21:00
Sillebil:
heej bremski,
echt leuk om je verhaaltjes te lezen, zo 's middags als ik eigenlijk moet studeren! Volgens mij is eruit gekomen dat annie en ik je na de carnaval komen bezoeken, dus dan zijn we nog volop in de feeststemming om te party'en daar (hopelijk zijn de mannen dan wel wat mooier dan de vrouwen, maar dat zal wel tegenvallen)! Wij geneesco's moeten trouwens best wel hard studeren hoor, nouja annemiek iig, ik nog niet :)!
Nou ik ga maar weer eens stoppen met soggen, veel plezier daar!
liefs Silke -
20 September 2007 - 08:25
Frits & Lineke Nijho:
Ha die Bram,
Ziet er allemaal "blendend" uit! Real Scottish! Edinburgh lijkt me een moie, oude stad, vele cafeetjes, ect. We zullen jullie vorderingen adhv de reports lezen. Heel veel plezier daarroo en maak er wat van.
Groeten van tante Lineke & oom Frits.
note.
Don't forget: in Sept/Oct the Whiskey-festifals are starting! -
20 September 2007 - 08:39
Nienke Nijhof:
Hi Bram! Klinkt goed je eerste avonturen Bram!!! Balen dat vakkenpakket zo'n gezeur was, maar nu is het iig rond!
Heel veel plezier, studeerse en vooral genietse!
Groetjes vanuit China,
Nienke -
20 September 2007 - 13:15
Jeroen:
Jemig, lijkt wel familie reunie hier! Hee Bram, klinkt best wel gelikt wat je daar allemaal aant uitvogelen bent in Schotland... al lid van de plaatselijke wiskey proeverij? Moet een vrijwel ongevaarlijke tak van sport zijn haha... En trouwens, Rock daar wen je wel aan, fijn te horen dat je toch eindelijk verstand van muziek krijgt!!
Nou, goed gaan en de rust, groeten uit Zeewolde van de vrouwen en
Jeroen! -
23 September 2007 - 19:41
Cis:
Heey Bram
Ziet er goed uit, net zo goed als bij al die vier andere jongeren die een "waar ben jij" site hebben. Ik lees jullie verhalen en ben zo ook een beetje "over the world". Geniet ervan!! Ik doe mee...
Cis. -
26 September 2007 - 17:25
Els Dekkers :
Hoi Bram, zo weet ik tenminste waar je rond hangt.sorry,studeert bedoel ik.
Het is stil in huis. Maar je kamer is weer helemaal schoon en wacht op je terugkomst.
Hou je goed en doe goed je best, en vergeet niet af en toe te ontspannen.
Lieve groetjes van Els en natuurlijk ook van Peter. -
02 Oktober 2007 - 19:33
Roger Vliegen/fanfar:
He die Bram,
Ik was het letste nuujts van de fanfare aan het klaarmaken en dacht ik ga eens op Bram zijn dagboek kijken. Erg Leuk, ik heb er een kleine verwijzing van gemaakt in het letste nuujts. Hopelijk zullen veel leden mij volgen om hier een berichtje achter te laten. Als je zelf in het letste nuujts iets wil schrijven kan dat altijd. mail me maar.(rivliegen@home.nl) Veel succes daar met je studie.
Roger Vliegen/fanfare St. Clemens Arensgenhout -
03 Oktober 2007 - 20:12
Martine & Co:
He die Bremski!
Leuk om te mogen meegenieten van al je avonturen in Schotland. Ik wens je veel succes "overthere"!! Vooral veel genieten, want deze dingen zijn voorbij voordat je het weet. Tot die tijd genieten wij op afstand mee van al de verhalen van onze jongste neef! Garoeten, Stefan, Martine, Lotte & Anoek